„Украина ќе ја промени глобалната рамнотежа, ќе ја промени рамнотежата меѓу демократијата и тиранијата. Ова го изјави светскиот шампион во шах Гари Каспаров, експерт за вештачка интелигенција и отворен критичар на рускиот режим.